Vlucht naar Olbia - Sardinië (OLB)
Reis comfortabel naar Olbia - Sardinië
Plan je een reis naar Olbia - Sardinië? Of het nu gaat om een vakantie of een zakenreis, je reist heel comfortabel aan boord van een van onze vliegtuigen. Comfortabele Economy Class stoelen zorgen ervoor dat je ontspannen, uitgerust en klaar voor je vakantie of zakelijke bijeenkomst in Olbia - Sardinië landt.
Ons professionele cabinepersoneel zorgt ervoor dat je reis naar Olbia - Sardinië ontspannen en comfortabel is. Ontdek onze menukaart met heerlijke gerechten die aangepast kunnen worden aan eventuele (dieet)wensen. Ons kindermenu bevat heerlijke gerechten voor de jongste passagiers.
Boek vandaag nog je vlucht naar Olbia - Sardinië. Kies op onze website uit het ruime aanbod en stem je reis af op jouw persoonlijke wensen en voorkeuren, vliegroute en budget. Ontdek vluchten met uniek comfort en vele voorzieningen op brusselsairlines.com en kom goed uitgerust in Olbia - Sardinië aan.
Een voordelige vlucht naar Olbia - Sardinië bieden we je al vanaf
*Let op: Om je een zo groot mogelijke keuze aan bestemmingen te kunnen bieden, worden sommige directe vluchten of aansluitende verbindingen op brusselsairlines.com uitgevoerd door onze partnerluchtvaartmaatschappijen, wat tot een andere vliegervaring kan leiden dan bij Brussels Airlines.
Naar Olbia - Sardinië vliegen: informatie en reistips
Dit stadje in Noord-Sardinië ligt niet echt op de doorsnee toeristische route, maar dit kleine paradijs aan de Tyrreense Zee is zeker een bezoek waard.
De Grieken gaven het de naam ‘Olbia’, wat ‘gelukkig’ betekent. In de loop van de eeuwen werd het meermaals bezet en al die beschavingen lieten hun sporen achter. De stad heeft een aantal archeologische vindplaatsen en historische monumenten, maar niet alleen het historische en architectonische erfgoed zal je weten te verleiden, ook het kristalheldere water, de ongerepte natuur en het witte zand hebben zo hun charme.
What to do in Olbia?
- Bezoek de Romeinse baden.
- Het Nationaal Archeologisch Museum: met een tentoonstelling van de architectonische overblijfselen van de stad Olbia. Bovendien is een bezoek helemaal gratis.
- Het Reuzengraf onder het middeleeuwse kasteel van Pedres. Niet ver van deze middeleeuwse versterking ligt de archeologische site van het Reuzengraf van Su Mont’e s’Abe. Het is een getuigenis van de beschavingen die in de bronstijd op Sardinië leefden.
- De kerk van San Paolo Apostolo dateert uit de 15e eeuw en maakt indruk met zijn architecturale pracht.
- De basiliek van San Simplicio werd gebouwd in de 11e eeuw. Ze is opgedragen aan de bisschop en patroonheilige van Olbia, de martelaar San Simplicio. Dit romaanse bouwwerk is een van de oudste monumenten op Sardinië.
- Ga naar een van de stranden in de buurt: Pittulongu, Bados, Marinella, Le Saline en Rena Bianca.
- Ga duiken in Porto Istana. Deze kleine baai ligt op een steenworp van Olbia.
- Ga walvissen en dolfijnen spotten in hun natuurlijke habitat vanuit Marina Dell'Orso.
- Nationaal park van het Maddalena Archipelago: de door de wind gebeeldhouwde granieten rotsen, het kristalheldere water en de idyllische stranden hebben al duizenden toeristen weten te verleiden.
Praktische informatie voor je reis
- Brussels Airlines vliegt van en naar Olbia – Costa Smeralda Airport. Het centrum van Olbia ligt op 5 km van de luchthaven. Buslijnen 2 en 10 brengen je naar de stad. Er is om het kwartier een bus en de rit duurt 15 minuten.
- Munteenheid: euro. Het is een goed idee om altijd wat cash op zak te hebben in Olbia, vooral om te betalen in kleine cafés en restaurants.
- Telefoon en wifi : +39. Er is wifi in alle grote hotels en restaurants.
- Stopcontacten: de stopcontacten in Italië zijn van het Europese type C en F voor stekkers met twee pinnen. Soms zijn ze van het Italiaanse type en heb je een adapter nodig. Meestal hebben ze een spanning van 220-240 V.
- Reisinformatie: iedereen die Olbia bezoekt, moet een paspoort hebben dat de hele reis lang geldig is. Reizigers van buiten de EU moeten nagaan of ze een visum nodig hebben.
Do's en don’ts in Olbia
- Kies een gepaste outfit wanneer je religieuze gebouwen bezoekt. In een short of rok tot boven de knie of met blote schouders en borst mag je niet binnen.
- Vooral in de zomer kan het in Olbia erg warm en zonnig zijn. Houd daarom altijd een fles water en zonnecrème bij de hand.
- Probeer niet het Italiaanse accent uit maffiafilms na te bootsen wanneer je 'pizza, pasta en cappuccino' zegt. Italianen zijn trots op hun mooie taal en niet iedereen praat zoals de personages uit The Godfather. Waag je al evenmin aan overdreven veel handgebaren. Alleen echte Italianen hebben deze kunst helemaal onder de knie.
- Lange pasta zoals spaghetti eet je niet met een lepel. In de meeste restaurants krijg je er alleen een vork bij.
Plaatselijke uitdrukkingen en basiswoordenschat
- Goedemorgen: Buongiorno (Ciao is erg gebruikelijk maar eerder informeel)
- Goedenavond: Buonasera / Buonanotte
- Ja/Neen: Sì / no
- Hoe gaat het?: Come sta?
- Met mij gaat het goed: Tutto bene
- Mijn naam is...: Mi chiamo...
- Spreekt u Engels?: Parla inglese?
- Ik begrijp het / Dat begrijp ik niet: Capisco / Non capisco
- Tot ziens: Arrivederci
- Excuseer/sorry: Scusi / mi scusi
- Bedankt / Hartelijk bedankt: Grazie / grazie mille
- Graag gedaan: Prego
- Alstublieft: Per favore
- Hoeveel kost dat?: Quanto costa?
- De rekening graag: Il conto per favore
Culturele evenementen
- Op 15 augustus wordt in de voornaamste steden van Sardinië ‘Ferragosto’ gevierd. Iedereen brengt de dag door met familie en vrienden, en feest de hele nacht door. Vuurwerk, muziek, dans en zang staan op het programma tot in de vroege uurtjes.
- Feest van San Simplicio: op 15 mei wordt de patroonheilige van de stad in de bloemetjes gezet. Op dezelfde dag is er ook het mosselfeest.
- De Dag van de Sardijnen wordt gevierd op 28 april.
- Op 24 juni wordt de zomer verwelkomd met een groot vreugdevuur. Het feest duurt de hele nacht lang.
- Carnaval van Mamoiada: in januari zetten de Mamuthonen hun traditionele zwarte maskers op, ze trekken hun geitenvachten aan en nemen hun instrumenten erbij voor de carnavalsstoet. Van eind februari tot begin maart wordt in Sardinië trouwens ook op andere plaatsen carnaval gevierd.
Wanneer reis je het best naar Olbia?
Het weer is heel aangenaam in Olbia. In de winter blijft de temperatuur zacht, in de zomer zijn de dagen lang en zonnig en ook de rest van het jaar is het aangenaam warm. Bovendien is het klimaat relatief droog. Je kunt met andere woorden in elk seizoen naar Olbia, maar vermijd de zomer als je niet van hitte houdt.
Wat te eten in Olbia?
- Malloreddus of Sardijnse gnochettis is pasta in de vorm van schelpjes. Ze worden traditioneel gegeten met tomatensaus, Sardijnse worst en pecorinokaas.
- Culurgiones: verse pasta gevuld met aardappelen en pecorino. Maar er zijn nog andere varianten.
- Pecorino is Italiaanse schapenkaas. Sardijnen voegen deze kaas aan zowat al hun gerechten toe.
- Pane carasau of carta musica is typisch Sardijns brood. Dit flinterdunne, knapperige brood wordt meestal als aperitief gegeten.
- Focaccia of pizza bianca is gebakken pizzadeeg dat je als aperitief kunt eten met verschillende garneringen, zoals charcuterie, kaas enz.
- Sardijnse charcuterie: coppa, pancetta, gedroogde ham, salsiccia enz.
- Seadas al miele: dit dessert kun je in alle restaurants bestellen, want het is een typisch Sardijnse lekkernij. Het zijn gebakken pasteitjes, gevuld met ricotta en besprenkeld met honing.
- Vlees aan het spit wordt overal op Sardinië gegeten. Het dier, meestal een varken, wordt gedurende drie uur langzaam gebakken om alle smaken tot hun recht te laten komen.
- Limoncello is het ideale slaapmutsje. Deze citroenlikeur is de beste manier om een goede Sardijnse maaltijd te beëindigen.
- Gallura-soep: deze soep is gemaakt met durumtarwebrood waar vleesbouillon over gegoten wordt.
- Sardijnse wijn: het klimaat en de bodem van Sardinië zijn zeer gunstig voor de wijnproductie.
Actueel weer in Olbia - Sardinië
Ontdek onze bestemmingen
FAQ
Online inchecken is heel eenvoudig. Nadat je je boekingsbevestiging hebt ontvangen, kun je dit formulier invullen.
Op onze vluchten binnen Europa kun je aan boord een grote selectie aan snacks, sandwiches en drankjes kopen. Op langere vluchten naar Noord-Amerika, Centraal- of Zuid-Afrika serveren wij je een uitgebalanceerde maaltijd aan boord.
De afmetingen van handbagage mogen 55 cm x 40 cm x 23 cm zijn, met een maximaal gewicht van 8 kg. In Economy Class zijn twee stuks handbagage toegestaan. Meer informatie over onze handbagageregels vind je hier.
Nee, tijdens de vlucht kun je je mobiele apparaten, zoals telefoons en tablets, alleen in de vliegtuigmodus gebruiken.
Op brusselsairlines.com kun je vluchten boeken van België naar Olbia - Sardinië op de volgende dagen: woensdag, zaterdag.
Als je vlucht is uitgevallen, boeken wij alle passagiers van die vlucht automatisch om. Je nieuwe vlucht staat dan vermeld bij "Mijn boekingen". Onze Brussels Chat Assistent Charlie staat je 24 uur per dag met raad en daad terzijde.
Vrije bagage is bagage die je mee mag nemen zonder extra kosten. Afmetingen, gewicht en aantal stuks zijn daarbij afhankelijk van de reisklasse die je hebt geboekt, je bestemming en je status van frequente reiziger.
In onze Premium Economy Class wordt je tijdens lange vluchten extra comfort geboden. Zo zit je in een bredere stoel waarvan de rugleuning meer verstelmogelijkheden heeft. Dankzij deze en andere voordelen bereik je uitgerust je bestemming.